House Holman by Durbach Block Jaggers

House Holman

Program
Sited on the edge of a 70-metre high cliff, the plan of Holman House refers to Picasso’s painting The Bather. It contains a complex series of fluid living spaces set within a meandering perimeter that arcs, folds and stretches in response to sun, landscape and views. Living and dining areas cantilever out over the ocean, allowing dramatic views up and down the coast. The lower floor forms a base that is built from rough stone walls like an extension of the cliff below. These walls continue along the cliff edge to form a series of eccentric terraced gardens and a vase-shaped rock pool.

Photographers: Peter Bennetts, Brett Boardman, Anthony Browell, Chris Cole, John Gollings, Reiner Blunck

Awards
2004 Featured in Sydney Open Historic Houses Trust Tour, 2005 Wilkinson Award for Residential Architecture (NSW), 2005 National Award for Housing
Completed
2004
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s